GYLLENEIDENS NATURKULTUR

GYLLENEIDENS NATURKULTUR

Gylleneidens Naturkultur är ett företag med spetskompetens inom Etnobotanik.

Grundaren Tony Gylleneiden har länge forskat i Etnobotanik som omfattar ämnet människans nyttjande av växter ”praktisk botanik”. Man delar in ämnet i följande delar: växter för överlevnad och föda, material, läkemedel, kulturföremål, vildmarksliv, njutningsmedel och gifter. Företagets huvudinriktning är svenska vilda växter som föda.

I dag är det många som intresserar sig för naturläkemedel och detta är intressant för oss eftersom man får upp ögonen för att vilda växter i vår närhet innehåller oftast högre halter av vitaminer och mineraler än odlade former. Hos oss får du dock inte ta del av de växter med starkare medicinsk inverkan då dessa inte hör hemma på tallriken.

Men vi vill dock understryka att en del av våra växter har eller används fortfarande medicinskt men då på ett annorlunda sätt och växterna i fråga har låga doser av de verksamma ämnena samt att det oftast handlar om växter med god inverkan på matsmältnings mekanismer eller aptithöjande egenskaper.

90 % av vårt sortiment hämtas från vår vilda svenska natur och de övriga 10 % består av odlare som valt att inrikta sin verksamhet på någon annorlunda och udda växt eller grönsak.

 

Försäljning sker endast till företag vad gäller det färska vilda sortimentet och då med inriktningen frukt och grönt grossister och restauranger. Om ni anser att er tillhör dessa kategorier av företag och är intresserade av Gylleneidens sortiment, ta då kontakt med oss.

 

Vi utgår från Höllviken i sydligaste Skåne och täcker sålunda sydvästra Skåne med egen styrka. För övriga landet tar vi hjälp av större grossistfirmor. Där även större kvantiteter krävs i beställningen för leverans. Rekommenderat är då att göra gemensamma beställningar hos grossisten.